| شوية اسرار مطبخية من asmicheal | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
asmicheal الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الجنس : عدد المساهمات : 3731 التقييم : 410 تاريخ التسجيل : 09/08/2011
| موضوع: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:08 pm | |
|
شوية اسرار مطبخية من asmicheal
شوية اسرار مطبخية من asmicheal
يعنى مش من الكتب لكن من عشقى المطبخى
+ خضرة القلقاس
لتحصلى على خضرة قلقاس اية بالروعة ومميزة جدا بها
كيلو القلقاس = 2 حزمة سلق + 2حزمة كسبرة خضراء + 1 حزمة شبت
تغسل الخضرة وتترك تنزل مائها ثم تقطع رفيعا وتفرد بكيس بالفريزر عند الحاجة اليها
تستخدم الكبة او براون تربو
تطحن الخضرة المجمدة لبودرة روعة تقدح 2 ملعقة سمنة وتقلب بها بودرة الخضرة حتى تنشف مائها (اوعى تحرقيها ) وتوضع على القلقاس المقطع مربعات المسلوق بالشوربة
مع عمل تقلية توم
وبالهنا والشفا
+لقلقاس مميز جدا مقاديرة : اكيلو قلقاس +نصف كيلو لحم مقطع صغير نسبيا
والخضرة بالطريقة السابقة
اقدحى 3 ملاعق سمنة وضعى بهم بصلة مبشورة وقلبى حتى يصبح لون البصل ذهبيا ضعى نصف كيلو اللحم وقلبية حتى يشرب ماءة اضيفى لة الماء واتركية يستوى ثم ضعى القلقاس ليستوى معة
واكملى الفن باضافة الخضرة بالطريقة السابقة
لو تحبوا تعرفوا سر بوفتيك asmicheal
فى المشاركة القادمة
| |
|
| |
asmicheal الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الجنس : عدد المساهمات : 3731 التقييم : 410 تاريخ التسجيل : 09/08/2011
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:10 pm | |
|
بالنسبة للبفتيك
طبعا بيجى مقطع ومدقوق من الجزار نبشر حوالى 4 بصلة كبيرة لكل كيلو بفتيك نتبلها بالملح والفلفل ونغطى بها قطع البفتيك ونتركها ساعة بالثلاجة وقبل القلى نضع خل على البفتيك ونتركة حوالى ربع ساعة (ناس تضع نبيذ خصوصا مع لحم الخنزير بس انا اكرة شكل ولحم الخنزير مافيش بيننا انسجام عاطفى فلا ادخل لحمة نهائيا بالبيت ههههههههههههه)
امال فين الخدعة
نحضر 3 اطباق طبق بة دقيق طبق بة بيض مربوب (حوالى 6 بيضات ) طبق بة بقسماط مطحون (ريتش بيك بقسماط مميز جدا )
مقلاة بها زيت (لا احب السمن فى القلى ممكن القلى بخليط زيت وسمن )
نصفى قطعة البقسماط وتغطى اولا بالدقيق ثم تغمس فى البيض ثم فى البقسماط
ثم يقلى بالزيت
يراعى نار متوسطة ولا يقلب الا حين يصبح ذهبيا على الوجة الاخر حتى لا تنفصل قشرة البفتيك عنة كمان يكون مقرمش
اللهم انى صائم
| |
|
| |
asmicheal الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الجنس : عدد المساهمات : 3731 التقييم : 410 تاريخ التسجيل : 09/08/2011
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:12 pm | |
| كفته داود باشا التركات المقادير كيلو لحم مفروم 2 كيس خلطة كفتة الحاتى سبايسى كامينا نصف كوب ارز مغسول وناشف ومطحون تقلب المقادير ولا تضيفى عليها اى شيىء تكور كور صغيرة قد البلى يقدح زيت تقلى فية جميع كور الكفتة لسة اوعى تاكليها (ممكن تتركيها تبرد قليلا وتحقظيها فى اكياس لحين استعمالها وقت ما تحبى وقت عاوزة تفاجى حد احمممم ) تجهزى عصير 2 ثمرة طماطم كبيرة تفرمى نصف راس توم حوالى 2 ملعقة زيت تسخن تحمرى فيها التوم الى ان يصفر ذهبى تصبى علية عصير الطماطم يغلى قليلا على نار هادئة وضعى بة كور الكفتة المقلية واتركية 10 دقائق على نار هادية وتقدم كفتة نيرووووووووووووو مع ارز مفلفل + سلطة خضراء وياللا صورتها (من النت بس بتاعتى حقيقى احلى فى الطعم لكن نفس هذا الشكل اسمها الاصلى كفتة داود باشا ) اهية اللهم انى صائم | |
|
| |
asmicheal الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الجنس : عدد المساهمات : 3731 التقييم : 410 تاريخ التسجيل : 09/08/2011
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:14 pm | |
|
بالنسبة للمحاشى
ارز المحشى :
بسخن 3 ملاعق زيت ذرة اضع بهم بصلة كبيرة مبشورة اقلب حتى تصفر اضع كمية الارز بها واقلب الارز شوية واتركة يبرد
النتيجة
1-الارز اروع طعما لانة يشرب رائحة البصل
2- الارزة مفلفلة وليست مهرية
الحشو 1
تبشر الطماطم
وتضاف للارز
الخضرة
بقدونس وكزبرة خضراء وحزمة واحدة شبت مغسولة ومقطعة رفيع وتضاف للارز
الحشو 2 مميز جدا
اسخن 3 ملعقة زيت اضع بها بصلة مبشورة مفرية اقلب حتى تصفر اضع عليها عصير الطماطم بفضل طماطم مبشورة
حتى تتسبك اطفى عليها وتضاف لها الخضرة بقدونس شبت كزبرة
والارز ببصل السابق
ويستخدم الحشو طعمة كالفطارى
سائل السقى :
استخدم الشوربة المغلية ماجى فطارى او صيامى
ولا استخدم نهائيا للسقى عصير الطماطم او الصلصة لانهم يحترقوا ويعطوا طعم غير مستحب
مع ملاحظة انى اضع عدد اكواب شوربة = عدد اكواب الارز حتى يصبح طعمة افضل ومفلفل
لف الاوراق
العنب والكرنب رفيع وليس ضخما
بالنسبة لورق العنب
لا اعملة الا فطارى
واضع كيلو عصاج(3 ملاعق سمن اضع بهم بصلة كبيرة مبشورة حتى تصفر اضع اللحم المفروم واقلبة حتى يشرب مائة ) + 4 كوب ارز
وافرم مع لحم العصاج لو عندى جزء من لية خروف
وعلى الوجة اغطية بطبقة طماطم مقطعة شرائح حتى لا تسود اول طبقة منة
| |
|
| |
asmicheal الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الجنس : عدد المساهمات : 3731 التقييم : 410 تاريخ التسجيل : 09/08/2011
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:15 pm | |
| نقول فى الحواوشى بتاعى مواويل واشعار
بس فية تركات
احمممممممممممم حصرية لمنتدى الكنيسة
كيلو لحم مفروم بصلة كبيرة مفرية 2كيس خلطة كفتة كامينا 3 قرون فلفل حامى ناااااااااااار مقطعة صغير
تخلط كل المقادير معا تقسم للكور كل رغيف خليط اللحم السابق
التركة الحلوة
1-لو لية ضان تفرم مع اللحم 2-تدهنى الرغيف وورقة الفويل ملعقة سمن وتغطية فويل
يوضع بفرن حار حوالى نصف الى ثلاث ارباع ساعة
فى نصف المدة يقلب على وجهة الاخر
الى ان يستوى ينفصل الرغيف عن الفويل
يقدم مع سلاطة خضراء ومخلل
| |
|
| |
the angel المميز(ة)
الجنس : عدد المساهمات : 12809 التقييم : 8973 تاريخ التسجيل : 09/08/2011 الموقع : I love jesus
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:17 pm | |
| جواعتينا يا اسما
ههههههههههههههههههههههه
جميل
مشكوره كتيرررررررررررررر
| |
|
| |
asmicheal الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الجنس : عدد المساهمات : 3731 التقييم : 410 تاريخ التسجيل : 09/08/2011
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:19 pm | |
| ههههههههههههههه لسه الاكل ده بعد 22 اغطس افطار العذراء
اللهم انى صايم
| |
|
| |
the angel المميز(ة)
الجنس : عدد المساهمات : 12809 التقييم : 8973 تاريخ التسجيل : 09/08/2011 الموقع : I love jesus
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الخميس أغسطس 11, 2011 8:33 pm | |
| هههههههههههههههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههه
تمام كنت حطى فى 22 او 23
كده تجوعينا ههههههههههههههههه | |
|
| |
أنجيلا مشارك بالتأسيس.مميز(ة)
الجنس : عدد المساهمات : 1027 التقييم : 635 تاريخ التسجيل : 11/08/2011
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الجمعة أغسطس 12, 2011 5:37 am | |
| ميرسي للمعلومات الجميلة ده الرب يباركك | |
|
| |
better off maro الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الجنس : عدد المساهمات : 6678 التقييم : 2476 تاريخ التسجيل : 09/08/2011 الموقع : قلب يسوعي البلد التي انتمي اليها : الرسم والموسيقي
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الجمعة أغسطس 12, 2011 5:42 am | |
| مممممممممم البفتيك نفس الطريقه اللي بععملها بيه بس القلقاس لا هجربها والحووشي قريبه برضهه بس هعمل دي بعد الصيام واجي اقولك هههههه شكرا يا سما | |
|
| |
KALIMOOO ADMIN
الجنس : عدد المساهمات : 17062 التقييم : 10891 تاريخ التسجيل : 09/08/2011
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الجمعة أغسطس 12, 2011 5:57 am | |
| مهود هايل يا اسما
مجهود تشكري عليه
الرب يباركك
| |
|
| |
Carminaa مشرف (ة)
الجنس : عدد المساهمات : 561 التقييم : 2462 تاريخ التسجيل : 02/11/2011 البلد التي انتمي اليها : نشكره
| موضوع: رد: شوية اسرار مطبخية من asmicheal الإثنين يناير 23, 2012 10:05 pm | |
| | |
|
| |
| شوية اسرار مطبخية من asmicheal | |
|