مرق البطاطا باللحم المفروم :
المقادير :
• 1 بصل أبيض مقطع مكعبات
• 3 فص ثوم مفروم
• 1 فلفل أحمر حلو مقطع مكعبات
• 2 فلفل أخضر حار ( مع إزالة البذور )
• 1 بطاطا كبيرة حلوة مقطعة مكعبات
• 1 كيلو لحم دجاج مفروم
• 1 كيلو لحم مفروم بدون دهون
• 2 ملعقة صغيرة بابريكا
• 2 ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار
• 2 ملعقة صغيرة زعتر مجفف
• 2 ملعقة صغيرة ملح
• 1 ملعقة صغيرة كمون
• 1/4 ملعقة صغيرة رقائق الفلفل الأحمر الحار
• 2 طماطم مقطعة مكعبات
• 1 كوب مرق دجاج بدون ملح
• بصل أخضر مفروم للتزيين
• 2 حبة أفوكادو صغيرة مقطع مكعبات
• 100 جرام جبن الماعز ( اختياري ) .
طريقة التحضير :
· المكونات والمقادير المستخدمة .
· ضعى فى قدر الطهى ببطء كلا من ( لحم الدجاج المفروم – اللحم البقرى المفروم
– البابريكا – الفلفل الاحمر – الزعتر – الملح – رقائق الفلفل الاحمر – الطماطم
– مرق الدجاج – البصل – الثوم – الفلفل الاحمر الحلو – الفلفل الحار – البطاطا الحمراء )
واضبطيها على درجة حرارة منخفضة لمدة 8 ساعات .
عند التقديم :
ضعى المرق فى طبق التقديم مع باقى المكونات وزنينه بشرائح الافوكادو
والبصل الأخضر وجبن الماعز فى حال إستخدامها .
• صحّـــــة وعافيــــــة •