منتدى يسوع المخلص
علشان تكونى طباخه عشره على عشره... 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
منتدى يسوع المخلص
علشان تكونى طباخه عشره على عشره... 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
منتدى يسوع المخلص
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى ثقافي ديني اجتماعي حواري واقسام للتسلية والترفيه.
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
لأي مشكل وللرسائل هنا
welcome maria

 

 علشان تكونى طباخه عشره على عشره...

اذهب الى الأسفل 
+2
KALIMOOO
* بنتك أنا *
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
* بنتك أنا *
مشرف عام
مشرف عام
* بنتك أنا *


الجنس : انثى
الحمل
عدد المساهمات : 7714
التقييم : 8802
تاريخ التسجيل : 22/08/2011
الموقع الموقع : في حضن المخلص

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالأحد فبراير 26, 2012 9:00 pm


- للبسله المسبكه - قرب انتهائها وعندما تتسبك اضيفي لها 2 فص ثوم صحاح

2-للكوسه المطبوخه والمحشيه- إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا

3- لصينية البطاطس - أضيفي الثوم المدقوق والكسبره وجوزة الطيب المبشوره

4-للباميه اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم

5- للملوخيه لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه- حتي لا تسقط ولا تسود

6- للقلقاس - بعد إضافة السلق لا تتركيه يغلي - لونه يصفر

7-الخرشوف - لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في الثلاجه- وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ

8- للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله

9-للكفته المشويه تتبل بعصير البصل فقط وليس بصل كاملا

10-للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه

11-لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه

12-للبشاميل وانواع الصوصات البيضاء وشوربة الكريمه اضيفي جوزة الطيب المبشوره

13-للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم

14-تسلق المعكرونه لمدة 7 دقائق في ماء مغلي = 3اضعاف كميه المكرونه -اما
المكرونه المستخدمه في صينيه بالبشاميل تحتاج لمزيد من التسويه

-15للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق ثم البيض ثم
البقسماط ثاني -يترك في الفريزرربع ساعه قبل القلي -ويطلع علي القلي علي
طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك

16-للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وعلشان تكونى طباخه عشره على عشره... Aniheartيها جيدا -لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز

17-اللحمه البارده لا تسوي 100 % ياعني سوي الا ربع عشان ماتتهريش اثناء
التقطيع- تبرد جيدا فى الثلاجه قبل التقطيع -تقطع رفيعه جدا بسكين حامي او
سكين بالكهربه

18-لعمل حشو للبط او الدجاج(أرز أو فريك )لابد ان يسوي الأرز خارجيا ثلاثة ارباع تسويه ليكمل النضج بداخل الدجاجه او البطه

19-عند انضاج اي نوع من انواع اللحوم البيضاء لابد ان تبرد ساعتين علي
الأقل قبل تسويتها وبعد ذبحها اي الا تطهي وهي لحمها ساخن - لن تنضج

20-سر الكفته المشويه -ليه بنقول مش زي كفتة الحاتي - استخدمي الإليه
الضاني فوق الشوايه وبجوار الكفته مع فحمه وهاتبقي احلي من بتاعة الحاتي

21- لعمل العصاج افرمي البصل واضيفيه مع اللحم المفروم في مقلايه تيفال علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Aniheartي علي نار هادئه وعلشان تكونى طباخه عشره على عشره... Aniheartي حتي يتغير لونه اتركيه ينزل مائه -اضيفي التوابل وعلشان تكونى طباخه عشره على عشره... Aniheartي جيدا -ياعني بدون اضافه دهون نهائيا -ينفع للدايت ولا يجعل الكبيبه تفك -ويقلل السعرات الحراريه للأطباق مثل المكرونه بالبشاميل

22-لمنع الغازات اضيفي الكرفس لشوربة العدس والكمون لمحشي الكرنب

23-تسلق جميع انواع البقول في ماء وتصفي ويتم تغيير الماء عند التسويه او التسبيكه -وذلك لمنع مغص القولون العصبي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/groups/165912160129695/?id=2128895820986
KALIMOOO
ADMIN
ADMIN
KALIMOOO


الجنس : ذكر
الحمل
عدد المساهمات : 17062
التقييم : 10891
تاريخ التسجيل : 09/08/2011

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالأحد فبراير 26, 2012 11:02 pm


موضوع مهم للستاتتتت
مشكووورة
الرب يباركك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/groups/165912160129695/?id=2135138053695
* بنتك أنا *
مشرف عام
مشرف عام
* بنتك أنا *


الجنس : انثى
الحمل
عدد المساهمات : 7714
التقييم : 8802
تاريخ التسجيل : 22/08/2011
الموقع الموقع : في حضن المخلص

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالأحد فبراير 26, 2012 11:18 pm

ميرسي كتييييييير لمرورك الجمييل كليمو
ربنا يبارك حياتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/groups/165912160129695/?id=2128895820986
** RAGAAAA**
مشرف (ة)
مشرف (ة)
** RAGAAAA**


الجنس : انثى
الجدي
عدد المساهمات : 4001
التقييم : 5314
تاريخ التسجيل : 25/08/2011

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالثلاثاء فبراير 28, 2012 1:05 pm

ميرسي يا قمر
موضوع مهم جدا
يستاهل تقايم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sarahat.alafdal.net/forum
better off maro
الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
الرتبة: مشارك بالتأسيس ومشرف(ة)سابقة
better off maro


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 6678
التقييم : 2476
تاريخ التسجيل : 09/08/2011
الموقع الموقع : قلب يسوعي
البلد التي انتمي اليها : الرسم والموسيقي

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالثلاثاء فبراير 28, 2012 6:50 pm

الموضوع روعه يا رائعه
الف ميغسي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/pages/%D8%AC%D8%B1%D9%88%D8%A8-%D9%85%D9
* بنتك أنا *
مشرف عام
مشرف عام
* بنتك أنا *


الجنس : انثى
الحمل
عدد المساهمات : 7714
التقييم : 8802
تاريخ التسجيل : 22/08/2011
الموقع الموقع : في حضن المخلص

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالأربعاء مارس 14, 2012 7:25 pm

ميرسي كتيبيييييير لمروركم الجمييييييييل
ربنا يبارك حياتكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/groups/165912160129695/?id=2128895820986
Reena
مدير عام
مدير عام
Reena


الجنس : انثى
الجدي
عدد المساهمات : 8160
التقييم : 10244
تاريخ التسجيل : 11/08/2011
البلد التي انتمي اليها : ملاكه قاعده شويه على الارض وراجعه تانى

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالجمعة مارس 16, 2012 10:09 am

جميله اوى المعلومات دى

تستاهى عليها بوسه بنتك انا

اه واجمل تقييم طبعا Smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/groups/165912160129695/?id=2128895820986
the angel
المميز(ة)
المميز(ة)
the angel


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 12809
التقييم : 8973
تاريخ التسجيل : 09/08/2011
الموقع الموقع : I love jesus

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالجمعة مارس 16, 2012 5:27 pm

موضوع شامل وجميل

مشكوره يا قمر

الرب يباركك

Smile
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://sarahat.alafdal.net/
* بنتك أنا *
مشرف عام
مشرف عام
* بنتك أنا *


الجنس : انثى
الحمل
عدد المساهمات : 7714
التقييم : 8802
تاريخ التسجيل : 22/08/2011
الموقع الموقع : في حضن المخلص

علشان تكونى طباخه عشره على عشره... Empty
مُساهمةموضوع: رد: علشان تكونى طباخه عشره على عشره...   علشان تكونى طباخه عشره على عشره... I_icon_minitimeالجمعة مارس 16, 2012 10:57 pm

ميرسي كتيييييييييييير لمروركم الغالي
ربنا يبارككم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://www.facebook.com/groups/165912160129695/?id=2128895820986
 
علشان تكونى طباخه عشره على عشره...
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كونى فصله ولا تكونى نقطه
» [ عشر خطوات لكي تكون / تكونى صديق أسرتك]
» أكلات صيامي علشان رينا حببتي هههههههه
» نكت علشان المدراس (يلا خلى الطلبة يزقططوا )ههههههههه
» ترنيمة الشهداء حبوك، علشان هما داقوك

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى يسوع المخلص :: مطبخكِ.الالعاب. اضحك. :: مطبخكي سيدتي-
انتقل الى: