الشوربه الحارقة للدهون والكولسترول
حبيت اقدم لكم
شوربه الحارقة كما تسمي
وكمان سوف استعرض تجربتي معها
نقول بسم الله
ونبدأ بالمقادير
واحد حبه ملفوف
2 حبه فلفل رومي اخضر
6 حبه بصل
أنا استخدمت ربطة بصل اخضر 3 حبه بصل احمر
2 حبه طماطم
حزمه بقدونس او كرفس
الطريقه
تغسل كل الخضروات
ثم تقطع وتوضع في إناء
ونضع عليها كميه من الماء
ودي الصورة
ونتركها علي النار حوالي نصف ساعه
يادوب الخضروات تلين
مثل الصورة
ونتركها تبرد قليلاً
ثم نخلطها في الخلاط
والحقيقة أنا بحب اصفيها من الألياف القليله اللي موجودة فيها
بتكون ألذ وأحسن في الطعم
وبعد مانصفيها
نضعها في حله علي النار
ونضيف الملح والكمون بس
واحياناً بضيف نصف مكعب ماجي بيدي طعم حلو
ومش ها تزيد من سعراتها الحراريه
المهم نتركها تغلي ع النار غلوتين ونطفي النار عليها
وبكدة اصبحت جاهزة
وممكن تعصري عليها ليمون
وتلذذي بالطعم
صدقوني طعمها حلو جداً
تشبه شوربة العدس بنسبه كبيرة جداً
ودي طريقتي ونظامي
اللي خسيت عليه 17 كيلو خلال شهرين والحمد لله
الفطور
ربع رغيف بيضه مسلوقه مع كوب شاي اخضر من غير سكر
او شاي مع حليب قليل الدسم كمان من غير سكر
وبغير في الفطار
اليوم التاني
ربع رغيف قطعه جبن قريش حبه خيار
او
ربع رغيف 3 معالق فول مع معلقه زيت زيتون شاي من غير سكر
او
حبة توست مع شريحة جبن قليل الدسم كوب نسكافيه من غير سكر
الغدا
عندي كمان خيارات كتيير بحيث انك متحرميش نفسك من اي عنصر غذائي
سوف استعرض منوعات الغدا
بس خلوا بالكوا من او
الغدا
ربع دجاجه مشويه او مسلوقه الشوربه الحارقة
او
قطعه لحم مسلوق او مشوي طبق سلطه خضراء
او
2 حبه سمك مشوي طبق سلطة خضراء
او
تونه ربع رغيف طبق سلطه خضراء
او
الشوربه الحارقة فقط بشرب منها علي حسب الشبع
او
اي خضار انتي عملتيه في البيت( كوسه او بسله او فاصوليا )
بأكل الخضار بالمعلقة لوحدة بدون خبز او رز
او
شريحه برجر دجاج مشوي شريحة توست خس حبه طماطم
او
2 اصبع كفته طبق سلطه خضراء
يعني الخيارات عندك كتيير في الغدا
وبكدة مش هاتشعري انك عامله دايت ومش هايجبلك اكتئاب لأنك مش مقيدة بنوع معين من الأكل
وممكن اعتمد علي الشوربه الحارقة لوحدها لمدة يومين متتالين
بالنسبه للعشا
علبة زبادي قليل الدسم اي نوع فاكهه موجود عندك
في فترة المغرب وقبل النوم
بعمل مشروب الزنجبيل والقرفة والشاي الاخضر
الصراحه حسيت انه بيجيب معايا نتيجه وخاصه في منطقة البطن
فكل الأبحاث ثبتت مفعول الزنجبيل في إذابة الدهون
وطريقتي
ف إناء ع النار نضع الزنجبيل الفريش معلقه كبيرة معلقه صغيرة قرفه معلقه كبيرة شاي اخضر
ولو حبيتي تحطي شريحه ليمون حطي
وبمجرد مايغلي طفي النار وغطيه واشربيه
ولو حسيتي بالجوع بين الوجبات كلي خيارة او جزرة او تفاحه او خس
ومن الافضل عدم الأكل بين الوجبات
مع مراعاة شرب كميه كبيرة من الماء
اول ماتصحي من النوم اشربي كوبين ماء مع معلقة عسل
يتنظف المعدة وبتطهرها
واشربي كوب ماء قبل الأكل بنصف ساعه
وحاولي متشربيش مايه بعد الأكل مباشرة
ملحوظه
كل يوم جمعه بعمل open day
يعني بأكل كل حاجه نفسي فيها وحتي الحلويات
بس طبعا بكميات بسيطه يعني مجرد التذوق من كل شي جزء بسيط
وبكده ابدأ يومي يوم السبت وانا مش مشتهيه اي حاجه
وكمان عشان أكسر روتين الريجيم للجسم ويحرق اكتر
لان الجسم لو اتعود علي نظام معين وثابت بتلاقي وزنك ثابت ومعدل الحرق بيقل
جربوا يابنات طريقتي هاتخسروا وزن من غير ماتشعروا